Teambuilding: cea mai bună perioadă să-l organizezi pentru firma ta

July 5, 2024

Teambuilding: cea mai bună perioadă să-l organizezi pentru firma ta

Fiecare anotimp are și plusuri și minusuri când vine vorba de organizarea unui teambuilding. Noi suntem aici să alegi varianta potrivită. 

Știm că atunci când vine vorba de organizarea unui teambuilding, primele tale gânduri se duc spre nevoile echipei, bugetul, numărul de participanți, locația. Poate mai târziu îți apare și întrebarea: oare când e perioada cea mai potrivită de a pregăti activitățile de coeziune a echipei? Nu e o surpriză că orice anotimp are și plusuri și minusuri care influențează atât tipurile de activități alese, cât și motivația și dorința oamenilor de a participa activ în teambuilding. 

Ca să nu consumi mult timp și energie pe task-ul ăsta, te ajutăm noi să-i dai check de pe listă și să te concentrezi pe lucrurile mai intense, cum ar fi activitățile sau tematica petrecerii din prima seară de teambuilding. 

Primăvara - amplifică dorința angajaților pentru activități de teambuilding  

După ce toată iarna ne-am ascuns de frig și am luptat cu gerul, o să ne dorim să ieșim în natură și să ne bucurăm de aer curat. Chiar dacă e o metaforă clișeică, odată cu învierea naturii, ne trezim și noi la viață. Așa că dorința de a participa la activități energizante se amplifică și creează contextul potrivit pentru un teambuilding reușit.

Avantaje teambuilding de primavara

  • Dorința oamenilor de a ieși în natură și de a socializa 
  • Nevoia angajaților de a fi motivați pentru noul an 
  • Putem profita de faptul că încă nu începe perioada concediilor 
  • Oportunitatea de a pune în practică obiectivele setate iarna și de a adapta proiectele în funcție de statusul lor 
  • Context potrivit pentru activități variate 

Pentru primăvară, îți recomandăm să alegi activități outdoor precum treasure hunts, excursii și drumeții sau activități diverse de competiție, dacă ai o echipă căreia îi place puțină motivație intensă. 

Iar ca plan de rezervare, pentru că știm cu toții că în primăvară vremea este schimbătoare, îți sugerăm activități indoor de strategie, planificare, team management, care să-i unească ca echipă, dar și să-i facă profesioniști mai buni. 

Vara- teambuilding-ul firmei sau „anotimpul distracției”? 

Vara aduce cu sine soare și căldură, ceea ce înseamnă că teambuilding-urile pot fi pline de activități recreative și distractive. Din acest motiv, este și unul dintre cele mai populare anotimpuri când vine vorba de a organiza un teambuilding. Însă, deși avantajele sună bine și-ți fac cu ochiul, nu trebuie să uiți și de câteva provocări care vin odată cu ele. 

Avantajele verii:

  • O gamă variată de activități în aer liber, atât relaxate, cât și antrenante 
  • Posibilitatea de a combina teambuilding-ul cu vacanțe scurte.
  • Atmosferă relaxantă și plăcută.
  • Clienții și partenerii sunt adeseori plecați în concedii, deci există șansa ca pentru unii angajați, nici volumul de muncă să nu fie atât de mare 

Dezavantaje:

  • Temperaturile ridicate pot fi incomode pentru unii membri ai echipei.
  • Perioada concediilor poate face dificilă găsirea unei date convenabile pentru toată lumea.

Deși poate temperaturile ridicate te-ar putea face să eviți acest anotimp, avem o soluție și pentru a garanta confortul echipei tale. Cu ajutorul persoanei potrivite care să se ocupă de travel, poți găsi o cazare care să-ți ofere relaxare la soare, dar și spațiu suficient pentru activități la umbră. 

Toamna - activitățile de teambuilding cele mai diversificate 

Toamna este un sezon excelent pentru a reflecta asupra realizărilor și pentru a planifica viitorul an. Poți vedea clar ce-a mers bine și poți trasa obiectivele pentru îmbunătățirea și creșterea performanței angajaților. Vremea răcoroasă creează o atmosferă perfectă atât pentru activități indoor, cât și outdoor în primele două luni. Poți să te bucuri de activitățile de vară, dar fără caniculă. 

Avantaje:

  • Vremea moderată este perfectă pentru activități atât în interior, cât și în exterior.
  • Ocazia de a pregăti echipa pentru ultimele luni ale anului și de a seta următoarele obiective
  • Angajații se întorc din concedii cu forțe proaspete de muncă 

Dezavantaje: 

  • Vremea imprevizibilă și temperaturile în scădere
  • Zile mai scurte 
  • Concurența cu alte evenimente: este o perioadă populară și pentru conferințe și seminarii 

Dacă echipa ta este adaptabilă, iar planificarea este făcută din timp, găsim activități care pot rezolva orice barieră și orice dezavantaj adus de această perioadă. De la workshopuri de strategie și planificare până la escape rooms, activități de gătit împreună și competiții. 

Iarna - organizarea unui teambuilding devine sinonimă cu planificarea următorului an

Iarna, cu sărbătorile sale și atmosfera festivă, este momentul ideal pentru a întări legăturile echipei. Deși frigul poate fi un obstacol, sunt multe activități care se potrivesc, astfel încât, e un obstacol ușor de trecut. Activități precum jocuri de echipă cu tematică de iarnă sau ateliere creative pot stimula creativitatea și comunicarea în echipa ta.

Avantaje:

  • Atmosferă festivă care încurajează solidaritatea și buna dispoziție.
  • Oportunități unice pentru activități de interior și exterior.
  • Posibilitatea de a combina teambuildingul cu petrecerea de Crăciun. 

Dezavantaje:

  • Vremea rece poate limita unele activități în aer liber.
  • Potențiale dificultăți logistice din cauza condițiilor meteo.

Indiferent de sezon, cheia unui teambuilding reușit este să alegi activitățile potrivite care să răspundă nevoilor echipei tale. Planificarea cu grijă și adaptarea la preferințele și personalitățile membrilor echipei vor asigura o experiență memorabilă și benefică pentru toți participanții.

Fie că optezi pentru o aventură în natură primăvara, o zi de distracție la soare vara, o sesiune de strategie toamna sau o seară cu activități indoor iarna, teambuildingul poate aduce echipa ta mai aproape și poate crea o cultură organizațională puternică și unită.

Fie că vorbim despre organizarea unui teambuilding, eveniment pentru parteneri, training sau chiar a unui party corporate, obiectivul nostru constant este să depășim așteptările.

Dacă consideri că putem să-ți ușurăm munca, suntem la un formular distanță!

Completează aici.👇

Contactează-ne acum.

Organizarea evenimentului echipei tale poate începe chiar acum!

Mesajul dvs. a fost transmis cu succes!
Oops! Ceva nu a funcționat. Te rugăm să reîncerci.