Se potriveste TEAM BUILDING-UL ONLINE echipei tale?

May 15, 2024

Se potriveste team building-ul online echipei tale?!

Va prezentam diferentele, beneficiile sau constrangerile dintre un team building online si un team building offline, din perspectiva organizatorului de evenimente. Impartasim cu voi experienta noastra in organizarea de team building ca voi sa puteti alege activitatile care se potrivesc cel mai bine echipei voastre.

Inca din 2006, noi, echipa Ecoxtrem, am lucrat cu zeci de mii de oameni din companiile din Romania si nu numai. Am avut clienti din toate industriile si avem in continuare parteneriate profesionale cu persoane cheie din zona corporate alaturi de care organizam an de an evenimente dedicate angajatilor. Anul 2020 a fost anul schimbarii, iar noi am fost nevoiti sa mutam toata activitatea in online. Nu ne dezicem de la scopul pe care il au serviciile noastre, adica sa dezvoltam concepte creative prin care sa sustinem obiectivele profesionale ale companiilor cu care lucram. Mai mult decat atat, am gasit forme prin care sa adaptam ce faceam in offline in ceea ce facem acum in online. Da, experienta nu e aceeasi si nici nu trebuie sa le privim ca fiind doua servicii identice, ci mai degraba ca doua servicii care au acelasi rol.

TEAM BUILDING ONLINE: CE INSEAMNA?

Pe scurt este o forma prin care aducem impreuna toti angajatii companiei sau pe cei ai unui departament/proiect si desfasuram timp de 2-3 ore ACTIVITATI DISTRACTIVE  creative sau de logica in urma carora participantii cu siguranta vor simti cel putin 2 dintre urmatoarele:

  • Un boost puternic pentru moralul lor;
  • Un sentiment placut de apartenenta la echipa din care fac parte;
  • Motivare si un grad crescut al engagement-ului fata de echipa/companie;
  • Usoara detasare de la taks-urile zilnice, stres si deadline-uri pe care trebuie sa le respecte.

Pe de alta parte, evenimentele online cu siguranta nu se potrivesc oricarui tip de angajat, oricarui tip de echipa/companie. E nevoie ca fiecare participant sa aiba acces la un calculator/laptop/tableta, sa aiba access la internet si de preferat device-ul pe care il foloseste sa aiba microfon si camera video. Mai apoi, desi activitatile online pot fi obositoare, modul interactiv si distractiv prin care noi desfasuram aceste activitati ne-au aratat ca fac trecerea timpului mult mai usoara.

Interactiunea este foarte diferita fata de evenimentele offline (face to face).

Am avut surprize foarte placute cu participantii cu care am lucrat, pentru ca am vazut ca sunt activi, ca se implica si ca le face placere sa petreaca timp cu colegii lor in astfel de contexte mai informale. Plusurile pe care le are o astfel de activitate, cat si beneficiile de dupa ne fac sa fim increzatori si sa recomandam cu mare drag acest tip de serviciu, mai ales ca experienta dobandita in 2020 in livrarea evenimentelor de teambuilding online a ajutat sa ne formam o parere cat mai obiectiva despre subiect.

NR EVENIMENTE: Am avut ocazia sa organizam in 2020 peste 100 de evenimente de Teambuilding Online.

NR PARTICIPANTI: Am avut grupuri de la 6 persoane pana la 600 de persoane.

DURATA: In medie, evenimentele au avut o durata intre 1h30 min - 3h30 min.

BUGET: bugetele pentru activitatile de teambuilding online sunt mai mici decat cele pentru activitatile de teambuilding offline, iar acum conceptele sunt accesibile pentru un grup mai mare de companii.

PLATFORME: ZOOM cea mai des folosita; TEAMS, dar si Skype, Google Meet, Webex.

CLIENTI: Am avut clienti din toate domeniile (IT, Retail, Finance, Banking, Pharma, E-commerce, Industria Petroliera, Industrie Navala, BPOs, Automotive, Tehnologie Auto, Asigurari, Media-TV, Telecomunicatii etc).

PAREREA CLIENTILOR:

"Super fain si bine organizat! Toata echipa s-a distrat de minune, escape room-ul pe care l-am ales a fost si suficient de challenging dar si fun :) si cu toate ca a fost 100% remote, nu am intampinat nici un fel de probleme! - Roxana Stoenescu - Crayon Romania

"O surpriza placuta, o experienta care a reusit sa ne conecteze, desi aflati la distanta si sa aduca buna dispozitie in echipa. Buna organizare, un flow al activitatilor foarte natural, coordonatorii echipelor amuzanti si implicati. Orice pastila scurta de conectare a echipei e bine venita. - Mihaela Radu CCC Shoes

OFERTE DE TEAMBUILDING PERSONALIZATE

Toate ofertele pe care le facem clientilor nostri includ un minim grad de personalizare. Mai apoi, in functie de fiecare client in parte, de nevoile, de dorintele lor, dar si de caracteristicile participantilor recomandam anumite tipuri de concepte, misiuni si abordari.

De exemplu, cel mai bine vandut program de teambuilding online din 2020 a fost: SHERLOCK HOLMES. Explicatia este foarte simpla: Sherlock Holmes este genul de concept care include atat un fir logic, o poveste (caz de murder mystery), cat si probe creative, probe personalizate in functie de fiecare echipa in parte. Acest mix intre logica si creativitate, misiuni standard si misiuni personalizate au facut ca acest program sa se bucure de un succes senzational!

Acum putem spune ca, dupa aproape un an de zile, avem o super experienta in livrarea evenimentelor de teambuilding online!
Am invatat pas cu pas ca nevoia de interactiune si socializare pot sa sparga toate barierele si ca un astfel de produs/serviciu ajuta echipele sa comunice mai bine, sa aiba parte de o experienta placuta si sa isi creeze amintiri impreuna.

Contactează-ne acum.

Organizarea evenimentului echipei tale poate începe chiar acum!

Mesajul dvs. a fost transmis cu succes!
Oops! Ceva nu a funcționat. Te rugăm să reîncerci.