6 Trenduri de Employee Experience & Engagement in 2024

January 20, 2024

Echipa de consultanți Ecoxtrem este în dialog constant cu beneficiarii lor. Ascultarea preocupărilor acestora face parte din procesul de a oferi servicii personalizate care servesc obiectivelor organizației.

Pe baza conversațiilor recente, am extras 6 tendințe majore care vor modela experiența angajaților și peisajul evenimentelor de echipa în 2024.

Wellbeing pentru toată lumea

Importanța bunăstării angajaților constă în o corelație directă cu productivitatea sporită, satisfacția în muncă și succesul organizațional general.

Implementarea programelor de wellbeing este crucială pentru ca organizația să fie percepută ca un bun angajator, promovând o cultură pozitivă la locul de muncă, care acordă prioritate sănătății fizice și mintale a angajaților, atrăgând și reținând în cele din urmă talentele de top.

Soluții

Implementarea programelor integrate de wellebeing care oferă intervenții pe tot parcursul anului și care acoperă cele mai importante aspecte ale bunăstării angajaților. Wellbeing-ul ar trebui să fie o preocupare constantă, nu una one-time. Ca atare, programele de bunăstare sunt cheia.

Idei de activități de Wellbeing: Wellbeing la locul de muncă

Anul Jocurilor Olimpice

Valorificarea evenimentelor sociale majore în activitățile angajaților este importantă deoarece încurajează un sentiment de incluziune, crește moralul și întărește coeziunea echipei prin alinierea culturii la locul de muncă cu momentele societale mai largi.

Jocurile Olimpice oferă o gamă foarte generoasă de oportunități de activări și comunicare internă. Valorile de bază ale Jocurilor Olimpice cuprind excelența, prietenia, respectul și determinarea, promovând un spirit de fair-play, unitate și incluziune în comunitatea sportivă globală. O asociere bine adaptată cu valorile olimpice poate duce la campanii de comunicare internă mai puternice.

Soluții

Campanii de comunicare internă, calendar integrat de activități (eveniment în echipă, competiții, acțiuni la birou), concepte de teambuilding care sunt asociate cu evenimentul

Idee de activitate în echipă: Summer Olympics

AI și digitalizare

Angajații pot manifesta reticență față de inteligența artificială din cauza preocupărilor legate de securitatea locului de muncă, fricii de învechire a competențelor și unei potențiale pierderi a contactului uman în interacțiunile profesionale.

Soluții

Angajatorii pot sprijini angajații într-o tranziție ușoară către digitalizare și inteligență artificială, oferind programe de formare cuprinzătoare, despre beneficiile integrării tehnologiei atât pentru creșterea individuală, cât și pentru succesul organizațional general.

Intervențiile ușoare și prietenoase în echipă pot fi o platformă foarte utilă pentru dialog și îmbrățișarea schimbării.

Idee de activitate : Age of Digital

Diversitate și incluziune

Diversitatea și incluziunea la locul de muncă sunt cruciale, deoarece nu numai că sporesc creativitatea, inovația și soluționarea eficientă a problemelor, ci și cultivă un mediu pozitiv și echitabil care încurajează implicarea angajaților și reflectă perspectivele variate ale unei lumi globalizate.

În 2024, încă discutăm din păcate de etnii, diferențe de vârstă, sex și stereotipii la locul de muncă.

Soluții

Angajatorii pot reduce diferențele dintre angajați prin promovarea comunicării deschise, implementarea de formare și activități pentru diversitate și încurajând o cultură a incluziunii care apreciază și respectă perspectivele și mediile unice ale tuturor membrilor echipei.

Una peste alta, este vorba de a arăta echipei ce îi unește, și nu ce îi desparte.

Idee de activitate D&I: Battle of the generations

Vocea angajaților

Vocea angajaților este piatra de temelie în organizațiile mari, deoarece oferă informații valoroase, îmbunătățește implicarea angajaților și încurajează un mediu de lucru colaborativ, contribuind în cele din urmă la îmbunătățirea procesului decizional și la succesul organizațional. Ca să nu mai vorbim de impactul asupra motivației atunci când cineva percepe că aportul și opinia lor este luată în considerare.

Dar oferirea de oportunități și platforme de dialog nu este suficient. Angajații pot avea dificultăți în a-și exprima și argumenta opiniile în mod eficient din cauza lipsei de abilități de comunicare, împiedicându-le capacitatea de a contribui constructiv la discuții.

Soluții

Angajatorii îi pot susține pe angajați să își comunice punctele de vedere, dar li să susțină și să își asume argumentele prin promovarea unei culturi a comunicării deschise, oferind instruire și activități de comunicare și recunoscând și valorificând diverse perspective în cadrul organizației.

Idee de activitate de comunicare: Challenge your senses

Noile forme de Onboarding

Este posibil ca fostele formate de învățare pentru adulți să nu funcționeze pentru noile generații, deoarece angajații mai tineri prosperă adesea cu metode de învățare interactive, bazate pe tehnologie și engagement direct, care se adresează fluenței digitale și preferinței lor pentru implicarea practică.

Într-o eră în care integrarea rapidă este cheie pentru agilitatea și continuitatea afacerii, departamentele de HR trebuie să vină cu idei noi pentru a integra membrii echipei.

Soluții

Pentru a integra noi angajați într-un mod modern, utilizați un proces de orientare digitalizat și interactiv, încorporează mijloace virtuale sau gamificate pentru experiențe de antrenament imersive și oferă acces la resurse online pentru învățare continuă și integrare în cultura companiei.

Idee de activitate de onboarding: Escape Room personalizat în birou

Iată, 6 tendințe de experiență și implicare a angajaților cuplate cu 6 soluții. Dar asta nu este tot!

Ecoxtrem are o experiență vastă și dovedită pentru a crea:

- Programe personalizate de activități integrate

- Planuri de comunicare internă

- Evenimente în echipă care ating obiectivele organizaționale

📧 Pentru soluții personalizate, scrie-ne la: office@ecoxtrem.ro

Contactează-ne acum.

Organizarea evenimentului echipei tale poate începe chiar acum!

Mesajul dvs. a fost transmis cu succes!
Oops! Ceva nu a funcționat. Te rugăm să reîncerci.